Kako trajno izbrisati Facebook račun u 2018. godini

Dosta vam je vašeg Facebook profila i želite ga izbrisati? Ne koriste svi Facebook, bez obzira na to koliko je profil stvoren u svoje vrijeme, pa čak ga i uzimao s određenom naklonošću. Društvene mreže nisu za svako dijete susjeda, a ako ih ne koristimo, ponekad je najbolje odjaviti se s naše stranice. Stoga ćemo u današnjem uputstvu vidjeti kako trajno i zauvijek izbrisati Facebook račun.

do sada tvrtka Marka Zuckerberga nije da nam je to potpuno olakšao u vrijeme otkazivanja pretplate na naš profil. Facebook će na sve moguće načine pokušati spriječiti da se to dogodi. Ali ako smo već jasno i odlučili, krenimo s poslom!

Razlike između deaktiviranja i brisanja računa na Facebooku

Prije početka važno je razlikovati deaktiviranje i brisanje računa S Facebooka. Kada deaktiviramo Facebook račun:

  • To je privremena mjera: možemo ga ponovno aktivirati kad god želimo.
  • Ljudi ne mogu vidjeti našu biografiju, niti se mi pojavljujemo u rezultatima pretraživanja.
  • Određeni podaci mogu biti i dalje vidljivi (poput poruka koje šaljemo).

S druge strane, ako je ono što želimo potpuno ukloniti sa svim informacijama, fotografijama i videozapisima koje smo objavili, onda se stvari malo zakompliciraju. Pa, to je bilo prije, jer se novim zakonom o zaštiti podataka čini da je Facebook stavio baterije i sada su stvari puno jednostavnije.

Također, malo dalje donijet ću vam malo sigurno ponašanje. Izravna poveznica s koje se traži otkazivanje i potpuno brisanje. Ali krenimo po dijelovima ...

Kada izbrišemo Facebook račun:

  • Jednom uklonjeno nikada nećemo moći povratiti pristup. To je konačna i nepovratna mjera.
  • Facebooku je potrebno 14 dana da obradi konačni zahtjev za odjavu pretplate.
  • Facebooku može biti potrebno do 90 dana da ukloni sve naše podatke iz svoje baze podataka.
  • Tvrtka upozorava da se neki podaci ili podaci mogu čuvati u njezinim bazama podataka, ali bez naših osobnih podataka.
  • Postoje informacije koje će i dalje biti prisutne, poput poruka poslanih drugim korisnicima.

Sad kad smo sve malo definirali, krenimo u srž stvari.

Kako zauvijek izbrisati Facebook račun

Ako smo već odlučili i želimo trajno izbrisati svoj Facebook račun, prvo što ćemo učiniti jest pronaći ovu opciju na društvenoj mreži. Da ne biste poludjeli, evo malog detaljnog vodiča:

  • Kliknite padajući izbornik koji se pojavljuje u gornjem desnom dijelu bilo koje Facebook stranice.
  • Kliknemo na "Postavljanje”.

  • Kliknemo na "Vaši Facebook podaci”U lijevom stupcu.
  • Kliknite na "Izbrišite svoj račun i svoje podatke”.
  • Na kraju, potvrđujemo zahtjev za brisanjem klikom na "Izbriši moj račun”.

Napomena: Prije nastavka brisanja, Facebook nam daje mogućnost preuzimanja sigurnosne kopije sa svim podacima prikupljenim tijekom vremena. Praktično kao i preporučeno.

Nakon 14 dana započet će postupak konačnog brisanja našeg računa. Tijekom ovog vremena račun će ostati deaktiviran i bit će nam dopušteno otkazati brisanje.

Da bismo otkazali konačno brisanje, morat ćemo se ponovo prijaviti, a u poruci koja se pojavi kliknite na "Otkaži brisanje”.

Kako izbrisati Facebook račun s mobitela

Ako koristimo mobilni telefon, bilo da je to Android, iOS ili Windows Phone, najlakši način da trajno otkažemo svoj Facebook profil je sljedeći:

  • Iz preglednika pristupamo sljedećoj izravnoj poveznici: //www.facebook.com/help/delete_account
  • Samo kliknite "Izbriši moj račun”Zahtijevati konačno brisanje našeg Facebook računa.

Ovu vezu možemo koristiti i za brisanje računa s računala ili stolnog računala.

Kako deaktivirati svoj Facebook profil

Moguće je da nam nije potpuno jasno otkazati pretplatu na našem Facebook profilu. Imamo mnogo fotografija, videozapisa, uspomena i, na kraju krajeva, to možda nije ništa više od zgodne trenutke. Možda ćemo kasnije požaliti i tada povratka više neće biti.

U tim se slučajevima možemo ograničiti na deaktiviranje našeg Facebook računa slijedeći sljedeće korake:

  • Kliknemo na padajući izbornik koji se nalazi u gornjem desnom dijelu bilo koje Facebook stranice.
  • Kliknite na "Postavljanje”.
  • U lijevom stupcu kliknite "Općenito", a mi ćemo"Upravljaj računom”.
  • Ovdje odabiremo "Deaktivirajte račun”I slijedimo korake za potvrdu.

Imajte na umu da, ako deaktiviramo Facebook račun, ali imamo Messenger, potonji će nastaviti raditi. To znači da i dalje možemo chatati u Messengeru, da će se naša fotografija profila i dalje prikazivati ​​u aplikaciji za razmjenu poruka i da će nas i drugi korisnici moći pretraživati ​​u Messengeru.

Kako onemogućiti Messenger

Stoga, ako smo do sada koristili i Messenger, najbolje je da ga svejedno onemogućimo:

  • Otvaramo Messenger.
  • Kliknemo našu fotografiju profila u gornjem lijevom kutu, "Privatnost i uvjeti -> Deaktiviraj Messenger ”.
  • Napišemo lozinku i kliknemo na "Nastaviti”.
  • Za kraj smo se dotaknuli "Deaktivirati”.

Sad kad smo deaktivirali račun, ako ga jednog dana želimo oporaviti, morat ćemo se prijaviti samo s uobičajenim korisničkim imenom i lozinkom.

Imaš li Telegram instaliran? Primite najbolji post svakog dana naš kanal. Ili ako želite, saznajte sve od naših Facebook stranica.